top of page
AG logo 2.png

Alvestaglass är ett småländskt glassföretag som funnits i drygt 30 år. Redan 1979 startade vi tillverkningen av vår omtyckta glass på den småländska orten. Fram till för några år sedan var det inte många utanför Småland som kände till att det faktiskt fanns en glassfabrik i Alvesta. 2007 togs företaget över av Richard Hertvig, en ung smålänning med stora visioner för framtiden. Richards ambition var att utvidga verksamheten och slå sig in på den svenska glassmarknaden på allvar, så att alla i landet skulle få möjlighet att smaka på god, småländsk kvalitetsglass. Han tog hjälp av sin mentor, Dan Isaksson, en entreprenör med gedigen erfarenhet av glasstillverkning.

 

Det byggdes snabbt upp en försäljning till handlare runt om i Småland. Samtidigt påbörjade Alvestaglass försäljning i andra delar av landet. Därefter gick allt väldigt snabbt. På kort tid blev den småländska glassen mycket efterfrågad bland kunder och handlare runt om i Sverige. Under de få år som gått har företaget växt lavinartat och Alvestaglass är idag ett etablerat varumärke på den svenska glassmarknaden.

 

Idag finns Alvestaglass att köpa i butiker över hela Sverige. Succén beror troligtvis mycket på grund av trägen, småländsk envishet, men framförallt för att man på Alvestaglass har kunskapen om hur man gör riktigt god glass!

DSC05287.jpg
bottom of page